Personvernerklæring

PERSONVERNÆRKLARING – VELVÆRE NETTBUTIKK

Velvære Nettbutikk tar personvern på alvor og en rekke tiltak er satt i verk for å beskytte dine opplysninger. Her er våre retningslinjer for håndtering av personopplysninger:

Velvære Nettbutikk er ansvarlig for behandling av personopplysninger som lagres og behandles hos oss og våre samarbeidspartnere.

Vår målsetning er at du skal føle deg sikker på at dine personopplysninger respekteres som viktig informasjon og behandles på en sikker måte. Vi tar ansvar for at personopplysninger som behandles av Velvære Nettbutikk kun brukes for tiltenkt formål og beskyttes mot uvedkommendes tilgang. All behandling av personopplysninger hos Velvære Nettbutikk er i overensstemmelse med EU:s General Data Protection Regulation (GDPR) som gjelder f.o.m. 01.07.2018.

Våre retningslinjer inneholder informasjon om når og hvorfor vi samler inn og lagrer personopplysninger, hvordan vi bruker dem, hvordan vi trygt oppbevarer dem og hvor lenge vi lagrer dine data. Personvernerklæringen gjelder når du kjøper varer fra oss, samt ved markedsføring og kundekontakt hvor formålet er å informere og opprettholde en forretnings forbindelse mellom Velvære Nettbutikk og deg som kunde.

INNSAMLING AV PERSONOPPLYSNINGER
Når du besøker vår nettside, logger inn, bestiller varer, besøker oss på sosiale media, eller bruker andre kontakt måter, samler vi inn personopplysninger ved å inngå avtale og/eller samtykke ved registrering. De innsamlede person opplysningene inneholder navn, adresse, poststed, postnummer, e-post, mobilnummer, samt informasjon om dine kjøp- og transaksjonshistorikk. Velvære Nettbutikk kan også samle inn tekniske data om de enhetene du bruker for å få tilgang til Velvære Nettbutikk sine digitale kanaler, f.eks. IP-adresse, web-leser type og cookie informasjon. Disse opplysningene er vanligvis ikke sporbare direkte til din identitet/navn.

Betaling med kort skjer via vårt samarbeid med Stripe når kjøper noe i vår nettbutikk. Kortopplysninger sendes alltid kryptert på en sikker måte og ingen av våre ansatte har tilgang til kortnummer eller andre sensitive kort opplysninger. Hvis kort opplysninger dukker opp automatisk ved innlogging i nettbutikk er dette styrt av Stripe og utføres på en sikker og kryptert måte.

BRUK AV PERSONOPPLYSNINGER

Personopplysninger vi samler inn fra deg brukes for å:

  • Gjøre din opplevelse hos oss personlig.
  • Gi tilpasset informasjon og veiledning.
  • Forbedre vår nettside.
  • Forbedre vår kundeservice.
  • Kontakte deg via e-post eller andre kanaler
  • Administrere aktiviteter, gi deg aktuelle tilbud eller gjennomføre f.eks. en kundeundersøkelse.
  • Levere varer til riktig adresse på raskeste måte
  • Utstede fakturaer og sørge for at innbetalinger blir registrert korrekt

Vi er ansvarlige for personopplysningene og vi følger retningslinjer for GDPR. Dette innebærer blant annet at vi passer på at vi:

  • Har en klar hensikt.
  • Har juridisk grunnlag.
  • Beskytter opplysningene.

Personopplysningene behandles av oss kun så lenge behovet er til stede for å oppfylle hensikten med behandlingen eller for å fullføre Velvære Nettbutikk juridiske forpliktelser iht. til bokføringsloven og hvitvaskingsloven.

SIKKERHET

Personopplysningene som du lagrer hos oss er dine, og vi gjør vårt ytterste for å sikre opplysningene slik at uvedkommende ikke har tilgang til dette. Vi deler heller ikke personlige opplysninger med tredje part, selger ikke personopplysninger til tredjepart eller på annet vis overlater personopplysninger til andre. Unntaket er til partnere som har bruk for opplysninger for å kunne f.eks. frakte varer til deg på en god og trygg måte, registrere betalinger og tilsvarende. Betrodde partnere som vi har databehandlingsavtale med, kan også få tilgang ved utvikling av nettside, internt datasystem eller tilsvarende. I avtalen inngår det at firmaene skal beskytte dataene for uvedkommende og sikre en konfidensiell behandling. Etter bruk skal databasen slettes. Ved sikkerhetsbrudd vil dette bli varslet til deg som kunde og Datatilsynet.

INFORMASJONSBESKYTTELSE 

Velvære Nettbutikk bruker systemer og lagringsmedier som har høy sikkerhet mot misbruk, spredning, endringer via uvedkommende. Det er viktig dor oss å beskytte personopplysninger både for kunder og ansatte. All informasjon lagres på servere som ikke er plassert i våre lokaler, men i sikkert miljø.
Kun medarbeidere som har bruk for dine personopplysninger i sitt arbeid har tilgang til dette.

DIGITALE KOMMUNIKASJONSKANALER

Vi bruker dine personopplysninger digitalt for å kunne sende deg informasjon angående din ordre i samsvar med avtalen. Etter samtykke fra deg kan du også bli holdt oppdatert om aktiviteter og tilbud hos Velvære Nettbutikk. Vår målsetning er å holde slik informasjon på et behagelig nivå og nyhetsbrev sendes ut maks xxx ganger pr måned. Dersom du ikke vil ta imot informasjon som ikke har med din ordre å gjøre, kan du raskt avslutte ved å bruke Avregistrere knappen i siste nyhetsbrev, helt nederst på siden.

DINE PERSINVERNSRETTIGHETER, RETT TIL INFORMASJON OG RETT TIL Å KLAGE 

Du har en rekke personvernrettigheter. Disse kan du benytte deg av ved å ta kontakt med oss. Dine rettigheter omfatter:

INNSYN. Kopi av opplysninger vi har om deg.

KORRIGERING. Rette og supplere opplysninger om deg.

SLETTING. Be om sletting av opplysninger som vi ikke lenger har grunnlag for å oppbevare.

BEGRENSNING. Be om at vi begrenser bruken av dine opplysninger.

DATAPORTABILITET. Be om at dine opplysninger overføres til deg eller til en annen virksomhet i et strukturert, alminnelig anvendt og maskinlesbart format.

IINNSIGELSE. Be om å motsette deg vår bruk av dine opplysninger for direkte markedsføring. Du kan også motsette deg å være gjenstand for individuelle avgjørelser av rettslig karakter som utelukkende er automatisert.

Vær oppmerksom på at disse rettighetene er gjenstand for begrensninger som følger av lov. Vi vil besvare din henvendelse så snart som mulig.

Hvis du mener at vi behandler personopplysninger urettmessig, har du rett til å klage til Datatilsynet. Vi håper at du først tar kontakt med oss, slik at vi kan vurdere dine innsigelser og oppklare eventuelle misforståelser.

ENDRINGER AV DENNE PERSONVERNERKLÆRING 

Velvære Nettbutikk kan gjøre endringer i firmaets personvernerklæring for å oppfylle lovpålagte krav eller tilpasninger for å kunne gjennomføre personvern på en effektiv og sikker måte. Ved vesentlige endringer vil du bli kontaktet. Den siste versjonen av personvernerklæringen finnes alltid tilgjengelig på vår nettside.